Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η ΕΥΑΘ δεν πωλείται!




Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης                                       6/6/2012

Το θράσος των golden boys, που με τις ευλογίες ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και μεγαλοεπιχειρηματιών ξεπουλούν ακόμη και τώρα τη δημόσια περιουσία, δεν έχει όρια.
Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετά υποδείξεως του κ. Πάγκαλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης και εν μέσω προεκλογικής περιόδου συναντήθηκε χθες με στελέχη της γαλλικής εταιρείας Suez προκειμένου να συζητήσει σχετικά με το ενδιαφέρον της να αγοράσει το 74%  της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Μάλιστα  στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και δύο στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου). Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ουσιαστικά "διαλυθεί" μετά και από παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστησαν σαφές ότι εφόσον δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση το Ταμείο αυτό δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Παρ`όλα αυτά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα ίδια τα στελέχη της Suez, ο διορισμένος από την κυβέρνηση Παπαδήμου διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μητρόπουλος (ο οποίος επίσης δεν έχει καμία αρμοδιότητα πλέον) θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους προκειμένου να συζητήσουν τους όρους της πώλησης.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουμε την πώληση ούτε της ΕΥΑΘ, ούτε καμίας άλλης δημόσιας επιχείρησης. Απαιτούμε τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ να δώσουν στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συζητήσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στο σκοτάδι και με διαδικασίες μαφίας και προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Τα διορισμένα στελέχη του ΤΑΙΔΕΠ και οι επίσης διορισμένοι μάνατζερ της ΕΥΑΘ δεν έχουν πλέον καμία νομιμοποίηση να εμπλακούν σε οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.


Από γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου